mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Eight

Publicerad 2014-08-31 01:11:20 i Allmänt,

Igår visade René mig Twin Falls, två vattenfall som ligger i bergen ca tre km bort från huset. Jag är lyckligt lottad som kan gå dit när jag vill. Det var riktigt riktigt fint där!
 
 
Efter lunch hoppade jag, René, Ted, Renés syster Nancy och hennes man Hans in i trucken. Vi åkte i mer eller mindre en och en halv timme till Babine River där de brukar fiska. På vägen dit fick jag se min första björn! Eller tja, jag trodde ju först att det var en svart ponny, men...
Vi var säkert vid floden i fyra timmar. Efter två timmar hade Jessica, Jordan och Devin samt Devins flickvän Marisca och Teds bror och hans fru anslutit till gruppen och det kändes som om halva stan var på plats trots att vi var så långt bort. De plockat upp Jordans kompisar utmed vägen, deras bil hade voltat och låg upp och ner, tydligen inget ovanligt, men som tur var ingen skadad.
 
Ted hade ingen vidare fiskelycka, han fångade två humpies (äldre laxar som har en stor knöl på ryggen) man får inte fiska dem så han fick låta dem gå. Devin hade å andra sidan mer än tur när han tog upp fyra laxar. Men eftersom att man bara får fånga två var så fick Jordan ta upp två av dem. Man måste ha fiskelicens så jag kunde inte göra annat än att se på. Vi såg en man som fångade två laxar på fem minuter, han gav dem som tur var till Nancy.
(Bild 1: Ted fiskar. Bild 2: En annan stenar ihjäl en fisk. Bild 3: Musselskalen här är lila!)
 
Så när det var dags att åka hem vid åtta-tiden fick vi trycka ihop oss åtta personer i en flakbil, det ni. Det blev varmt och mysigt må ni tro! Jag hade en riktigt mysig dag, trots all kyla och allt regn.
 

Day Six

Publicerad 2014-08-29 06:31:37 i Allmänt,

Hej alla som undrat om jag klarade resan eller hade störtat ner i de kanadensiska skogarna. Nej, jag är vid liv men halvt vaken för tillfället. Ligger nerbäddad (klockan är 21:10) och jag är svintrött, trots att det är min andra natt i huset.

Allt har gått så bra, när vi (Rebecca, Deborah och jag) landade på Smithers lilla flygplats välkomnades jag av min värdmamma René. Hon är jättesnäll och trevlig. Vi åkte till huset för att lämna mina väskor, jag fick också välja vilket rum jag skulle bo i eftersom jag kom först. Efteråt åkte vi in till stan igen och handlade middagsmaten och min frukost.

Under kvällen fick jag träffa två av deras fyra söner, deras dotter och svärdotter. Ted, min värdpappa fick jag träffa först nu ikväll för han har varit och hjälpt till vid en stor skogsbrand några mil bort.
Alla är så snälla och det är skönt att vara med dem. Jag antar att jag borde nämna att jag har tre schäferhundar som heter Maya, Disel och Max.

Jag gick och la mig vid nio-tiden och vaknade igen vid halv sju och kunde inte somna om.
Idag har vi åkt mycket bil fram och tillbaka från huset till stan. Fikat, handlat, tittat på kläder, jag har hälsat på Renés syster och hennes man, och jag har bytt SIM-kort och mobilnummer.

Nu är jag riktigt trött så nu får ni lite bilder. Ni får jättegärna skriva en kommentar om det är något speciellt ni vill veta ;)
Här är mitt rum. På anslagstavlan sitter allas brev som skrevs på avskedsmiddagen, jag ska läsa dem när jag känner mig lite nere.
Här på Main Street sitter den svenska och de andra nordiska flaggorna!

Changed plans

Publicerad 2014-08-27 10:59:40 i Allmänt,

Tänkte passa på medan jag fortfarande har täckning att meddela att min dubbelplaceringssyster haft problem med sitt pass och kunde därför inte åka den 23e när hon skulle det. Hon räknas komma om en eller två veckor, vilket gör att jag kommer komma först till familjen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela