mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Eight

Publicerad 2014-08-31 01:11:20 i Allmänt,

Igår visade René mig Twin Falls, två vattenfall som ligger i bergen ca tre km bort från huset. Jag är lyckligt lottad som kan gå dit när jag vill. Det var riktigt riktigt fint där!
 
 
Efter lunch hoppade jag, René, Ted, Renés syster Nancy och hennes man Hans in i trucken. Vi åkte i mer eller mindre en och en halv timme till Babine River där de brukar fiska. På vägen dit fick jag se min första björn! Eller tja, jag trodde ju först att det var en svart ponny, men...
Vi var säkert vid floden i fyra timmar. Efter två timmar hade Jessica, Jordan och Devin samt Devins flickvän Marisca och Teds bror och hans fru anslutit till gruppen och det kändes som om halva stan var på plats trots att vi var så långt bort. De plockat upp Jordans kompisar utmed vägen, deras bil hade voltat och låg upp och ner, tydligen inget ovanligt, men som tur var ingen skadad.
 
Ted hade ingen vidare fiskelycka, han fångade två humpies (äldre laxar som har en stor knöl på ryggen) man får inte fiska dem så han fick låta dem gå. Devin hade å andra sidan mer än tur när han tog upp fyra laxar. Men eftersom att man bara får fånga två var så fick Jordan ta upp två av dem. Man måste ha fiskelicens så jag kunde inte göra annat än att se på. Vi såg en man som fångade två laxar på fem minuter, han gav dem som tur var till Nancy.
(Bild 1: Ted fiskar. Bild 2: En annan stenar ihjäl en fisk. Bild 3: Musselskalen här är lila!)
 
Så när det var dags att åka hem vid åtta-tiden fick vi trycka ihop oss åtta personer i en flakbil, det ni. Det blev varmt och mysigt må ni tro! Jag hade en riktigt mysig dag, trots all kyla och allt regn.
 

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2014-08-31 08:49:26

Skall du äta fisk nu? Vad mycket du får vara med om. Du får köpa fig en bättre jacka om fu fryser.

Postat av: Victor

Publicerad 2014-08-31 12:04:41

Cooolt med björnar! Hur lyckades dom volta med bilen? sjukt.. ;)

peace & love

Svar: Tja, jag vet inte. De sitter inte inne och gamear, de gillar att recea ;)
Johanna Söderström

Postat av: Sandra

Publicerad 2014-08-31 12:11:19

Det ser ut som att du hamnat på ett toppenställe med en bra familj! Skönt att du trivs så bra! Kram Sandra!

Svar: Ja, jag toppentrivs! ;D
Kram <3
Johanna Söderström

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela