mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Three

Publicerad 2014-08-27 05:39:00 i Allmänt,

Dag tre var den mest utmattande dagen av alla. Vi blev indelade i grupper och blev tilldelade ett häfte med 30 punkter, det var platser vi skulle hitta samt något på varje ställe vi skulle besvara eller fotografera. Den grupp som kom tillbaks med flest kreativa foton vann. Detta kallas scavenger hunt. Priset var att en person ur den vinnande gruppen fick 50% off på Decemberresan till New York! Och såklart vann inte jag.
 
Allt var bara en enda röra. Ingen i min grupp (mig inkluderad) orkade komma på något kreativt. Här i Ottawa är det även 25-30 grader strålande sol, man bara smälter bort! Och det var verkligen inte vad jag föreställde mig när jag packade, mina kläder är inte de ultimata sommarkläderna. Ont i fötterna hade vi också efter tre timmar och minst en mils promenerande.
Höjdpunkten kom till till kvällen när vi gick och åt Korean BBQ, vilket var att vi själva lagade maten på våra bord och la på diverse grönsaker och kött på en stekpanna. Det var ett roligt sätt att äta på samt var det jättegott!
 
Efter middagen vandrade vi bort till Parliament Hill där vi skulle få se en ljusshow. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig, några strålkastare mot natthimlen kanske? Hur som helst överträffade den allt jag kunnat föreställa mig. Det hela utspelade sig på väggen av parlamentsbyggnaden, handlingen var Kanadas historia, från att världen kom till i stort sätt, fram till idag, allt på 30 minuter. Publiken låg all over gräsmattan precis som på utebio i Rålis. Showen avslutades med nationalsången (vilket jag inte fattade i tid. Alla andra stod upp när det var slut, och jag låg ner i gräset). Jag tyckte det var obeskrivligt vackert och magiskt. Ni som känner mig väl vet att jag tycker om filmmusik, detta var bättre än det. Hade nog gåshud under hela showen. Efteråt kände jag mig så glad att jag valt just Kanada som utbytesland!
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-08-27 23:31:36

Åå va roligt att läsa fin blogg! Du verkar ha det toppen redan! Kram Janet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela