mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Eightysix

Publicerad 2014-11-17 07:11:11 i Allmänt,

Tänkte bara lägga upp lite bilder så ni får se vad jag haft för mig.
Här är jag och min (Tanjas) lille bebis Sam. Gosigare valp finns inte!
När vi var hos Tanja för att göra våra halsdukar funkade inte maskinen vi skulle sy med, eller den vanliga symaskinen och inget annat Tanja försökte sig på heller den dagen. Då gjorde jag ett halsband istället och sen köpte vi pizza och kollade på film, inget kan väl gå fel med det?
I engelskan har vi jobbat med extended metaphors, här är min.
Bilden säger väl allt?
I fredags var det PJ day i skolan; pyjamasen var på!
Sophia (Tyskland), jag och Julia (Tyskland) i biblioteket.

Jag och Sophia kom även med i yearbook!
Vi, på väg hem i skolbussen.
Städa städa rummet.
Nu har vi även julpyntat hela huset. Jag vet, väldigt tidigt men varför inte? 40 dagar kvar till jul. Vi plockade ner i stort sätt alla tavlor från väggarna och alla prydnader från hyllorna, så julpyntet är överallt!
Igår skulle jag gå och bowla med Tim, Margherita och Majo men det blev ändrade planer så vi gick på bio med ca tio andra peps.
Vi såg "Interstellar". Best. Movie. Ever!

Day Seventynine

Publicerad 2014-11-10 06:35:59 i Allmänt,

I helgen har vi spenderat mycket av tiden med vår area rep. Tanja. I fredags hämtade hon oss från skolan och vi åkte hem till henne för att svara på lite frågor och berätta om vår månad för hennes månadsrapport och bara ta igen lite sen sist vi sågs. Vi fick varsina örhängen
Jag valde dehär, och jag hade tänkt köpa en scarf av henne men hittade ingen i min smak så vi åkte till tygaffären för att välja tyg så vi kan sy våra egna! Jag valde ett svart-vittmönstrat tunnare tyg och ett rosa (!) tyg som är mjukt och ... Rosa. 

Nästa dag hjälpte vi Tanja att sälja på en Bazaar i kyrkan bredvid vår kyrka.
Men när vi dukat upp bordet med alla dess läckerheter insåg jag att allt var så himla fint att jag var tvungen att köpa mina tre favoriter, så nu har jag alla dessa:


På kvällen var jag med René och Majo på teater. Den var väldigt spooky och effektfull. Mycket dans och hela showen var väldigt abstrakt. Jag trodde jag hade en vag uppfattning om vad det handlade om men när René förklarade för oss efteråt visade det sig att jag inte haft en enda sak rätt för mig. Handlingen var väl inpaketerad i metaforer. Önskar så att jag kunde se om pjäsen nu när jag vet vad den verkligen handlar om!
Men om jag skulle förklara pjäsen nu skulle ni ändå inte förstå så jag hoppar det.

Imorse gav vi oss av i soluppgången. Brian körde mig, Majo, René och Ted till Terrace! Vi åkte bara dit spontant för att åka bort från Smithers lite. Vi var inne i Skeena Mall och WalMart och åt sen på PizzaHut.

Efter det åkte vi vidare till Kitimat för att se den staden. Det såg mysigt ut, massor av hus och grönområden. Sen åkte vi ner till hamnen där synen av enorma (och då menar jag enorma) industriområden mötte oss! Har tyvärr inga bilder på det men allt var SÅ stort och industribyggnaderna tog aldrig slut!
Vi kom fram till en liten utkikspunkt och titta vad jag hittad där:
Här har vi en TALLINK-båt som en del av industriarbetarna bor på!
Resten bor i ett 2000-mansläger som består av flera hundra konteinrar (?) som alla ser likadana ut. Jag började gapskratta när Ted undrade hur man skulle hitta hem till sin egen barack efter en kväll på krogen när allihopa såg likadana ut!

Självklart var utsikten på både dit och hemvägen helt underbar som förra gången men jag har inga bilder för vi använde min mobil för att spela musik.
Det var rätt härligt att höra lite Timbuktu, Veronica Maggio, Avicii och Swedish House Maffia. Kunde inte hjälpa att sjunga med i alla låtar och inte heller kunde jag låta bli att dansa (eller ja, så mycket det nu går att dansa i en bil) med Majo och Ted när vi lyssnade på Dansa Pausa eller Asereje och Bailando! Jag hade en bra dag idag.

För att vi ser helt strålande knäppa ut.
Vi hade molndimma runtom oss längs med nästan hela färden.

Till sist vill jag passa på att tacka mina underbara föräldrar, farmor och farfar, mormor och morfar för att ni bidrar till min vinterjacka, tack!

Och allihopa: glöm inte att skicka brev, jag blir så glad när jag får brev! Brev, brev, brev!

Day Seventytwo

Publicerad 2014-11-02 18:07:25 i Allmänt,

I fredags var det Halloween för hela slanten. Jag och Majo bestämde oss för att vakna tidigt för att sminka oss tillsammans. Och resultatet blev jag rättså nöjd med. Så om ni inte redan sett denna bild lägger jag upp den igen (fick ju så otroligt många beröm för min utklädnad!)

Zombie Bride

Halloween som jag ser det är när man klär ut sig läskigt, men inte här inte. I Nordamerika gäller bara regeln "klä ut dig". Under skoldagen såg jag bland många andra, dessa underbara utstyrslar:
Här är jag, Franzi och Tim (Österrike).
Det syntes väl att alla vi från Europa hade liknande tankar om Halloween som något läskigt
Majo (Ecuador) och Margherita (Italien).
Här har vi Ash och Picachou från Pokémon!
Pepparkaka, haj och det sötaste rådjuret jag sett!
Rådjuret igen, Viking och ....
Och vackra Pocahontas!

Ingen gjorde något halvdant och jag kände mig väldigt lättad över att inte vara den enda som klätt ut mig!

På kvällen mötte vi upp med Tim, Margherita, Franzi, Gillian, Victoria och Taylor och gick trick or treat. Anledningen till att vi gjorde det var för att jag ville göra det för upplevelsens skull och Majo har aldrig gjort det så det var ett måste.
Vi gick inte i mer än 10 minuter för det var så kallt, men jag hann iallafall få intrycket att Halloween är tusen gånger bättre här borta än hemma. Folk var ute på gatorna överallt, både föräldrar och barn. Man hörde dem ropa "trick or treat!" och det var en härlig stämning! Och även om man inte går bus eller godis så klär man ofta ut sig för att ge ut godis.

Vi beslöt oss för att gå hem till Margherita och titta på film. Vi såg först en läskig film som heter "Strangers" och sedan en lite roligare "Tucker & Dale vs. evil". Kvällen blev ganska lyckad trots att vi var ute så kort tid, vi fick ju iallafall prova på!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela