mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Seventynine

Publicerad 2014-11-10 06:35:59 i Allmänt,

I helgen har vi spenderat mycket av tiden med vår area rep. Tanja. I fredags hämtade hon oss från skolan och vi åkte hem till henne för att svara på lite frågor och berätta om vår månad för hennes månadsrapport och bara ta igen lite sen sist vi sågs. Vi fick varsina örhängen
Jag valde dehär, och jag hade tänkt köpa en scarf av henne men hittade ingen i min smak så vi åkte till tygaffären för att välja tyg så vi kan sy våra egna! Jag valde ett svart-vittmönstrat tunnare tyg och ett rosa (!) tyg som är mjukt och ... Rosa. 

Nästa dag hjälpte vi Tanja att sälja på en Bazaar i kyrkan bredvid vår kyrka.
Men när vi dukat upp bordet med alla dess läckerheter insåg jag att allt var så himla fint att jag var tvungen att köpa mina tre favoriter, så nu har jag alla dessa:


På kvällen var jag med René och Majo på teater. Den var väldigt spooky och effektfull. Mycket dans och hela showen var väldigt abstrakt. Jag trodde jag hade en vag uppfattning om vad det handlade om men när René förklarade för oss efteråt visade det sig att jag inte haft en enda sak rätt för mig. Handlingen var väl inpaketerad i metaforer. Önskar så att jag kunde se om pjäsen nu när jag vet vad den verkligen handlar om!
Men om jag skulle förklara pjäsen nu skulle ni ändå inte förstå så jag hoppar det.

Imorse gav vi oss av i soluppgången. Brian körde mig, Majo, René och Ted till Terrace! Vi åkte bara dit spontant för att åka bort från Smithers lite. Vi var inne i Skeena Mall och WalMart och åt sen på PizzaHut.

Efter det åkte vi vidare till Kitimat för att se den staden. Det såg mysigt ut, massor av hus och grönområden. Sen åkte vi ner till hamnen där synen av enorma (och då menar jag enorma) industriområden mötte oss! Har tyvärr inga bilder på det men allt var SÅ stort och industribyggnaderna tog aldrig slut!
Vi kom fram till en liten utkikspunkt och titta vad jag hittad där:
Här har vi en TALLINK-båt som en del av industriarbetarna bor på!
Resten bor i ett 2000-mansläger som består av flera hundra konteinrar (?) som alla ser likadana ut. Jag började gapskratta när Ted undrade hur man skulle hitta hem till sin egen barack efter en kväll på krogen när allihopa såg likadana ut!

Självklart var utsikten på både dit och hemvägen helt underbar som förra gången men jag har inga bilder för vi använde min mobil för att spela musik.
Det var rätt härligt att höra lite Timbuktu, Veronica Maggio, Avicii och Swedish House Maffia. Kunde inte hjälpa att sjunga med i alla låtar och inte heller kunde jag låta bli att dansa (eller ja, så mycket det nu går att dansa i en bil) med Majo och Ted när vi lyssnade på Dansa Pausa eller Asereje och Bailando! Jag hade en bra dag idag.

För att vi ser helt strålande knäppa ut.
Vi hade molndimma runtom oss längs med nästan hela färden.

Till sist vill jag passa på att tacka mina underbara föräldrar, farmor och farfar, mormor och morfar för att ni bidrar till min vinterjacka, tack!

Och allihopa: glöm inte att skicka brev, jag blir så glad när jag får brev! Brev, brev, brev!

Kommentarer

Postat av: mamma

Publicerad 2014-11-12 18:53:01

Hej! Vad roligt att hör att du valt ett tyg i rosa. Inte likt dig. Börjar du få andra vanor? Roligt at höra att ni rört er utanför Smithers( rätt stavat?)
Bamse Kramar!!

Postat av: mamma

Publicerad 2014-11-12 18:54:44

Glömde säga att örhängena med vita pärlor var snygga.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela