mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Seventytwo

Publicerad 2014-11-02 18:07:25 i Allmänt,

I fredags var det Halloween för hela slanten. Jag och Majo bestämde oss för att vakna tidigt för att sminka oss tillsammans. Och resultatet blev jag rättså nöjd med. Så om ni inte redan sett denna bild lägger jag upp den igen (fick ju så otroligt många beröm för min utklädnad!)

Zombie Bride

Halloween som jag ser det är när man klär ut sig läskigt, men inte här inte. I Nordamerika gäller bara regeln "klä ut dig". Under skoldagen såg jag bland många andra, dessa underbara utstyrslar:
Här är jag, Franzi och Tim (Österrike).
Det syntes väl att alla vi från Europa hade liknande tankar om Halloween som något läskigt
Majo (Ecuador) och Margherita (Italien).
Här har vi Ash och Picachou från Pokémon!
Pepparkaka, haj och det sötaste rådjuret jag sett!
Rådjuret igen, Viking och ....
Och vackra Pocahontas!

Ingen gjorde något halvdant och jag kände mig väldigt lättad över att inte vara den enda som klätt ut mig!

På kvällen mötte vi upp med Tim, Margherita, Franzi, Gillian, Victoria och Taylor och gick trick or treat. Anledningen till att vi gjorde det var för att jag ville göra det för upplevelsens skull och Majo har aldrig gjort det så det var ett måste.
Vi gick inte i mer än 10 minuter för det var så kallt, men jag hann iallafall få intrycket att Halloween är tusen gånger bättre här borta än hemma. Folk var ute på gatorna överallt, både föräldrar och barn. Man hörde dem ropa "trick or treat!" och det var en härlig stämning! Och även om man inte går bus eller godis så klär man ofta ut sig för att ge ut godis.

Vi beslöt oss för att gå hem till Margherita och titta på film. Vi såg först en läskig film som heter "Strangers" och sedan en lite roligare "Tucker & Dale vs. evil". Kvällen blev ganska lyckad trots att vi var ute så kort tid, vi fick ju iallafall prova på!

Kommentarer

Postat av: mamma

Publicerad 2014-11-02 21:29:48

Det var roligt att se. Du hade lagt ner mycket jo på sminkningen ser jag.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela