mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Fifty

Publicerad 2014-10-12 05:50:53 i Allmänt,

Har haft en toppendag med familjen. Vi har kört razor hela dagen, men jag tänkte berätta mer om det imorgon om jag får tid.
För just nu ligger jag i sängen och tjurar. Blev sur på vägen hem från bergen när jag och Ted kom in på samtalsämnet synder. Jag är ganska öppen och accepterande av mig, men när man inte får chansen att argumentera mot något helt idiotiskt så blir jag riktigt frustrerad! "För att Adam och Eva åt av äpplet blev de och alla människor efter dem syndare, vi föds som syndare och bara om du tror på Gud och att Jesus dog för våra synder blir du kvitt dem" var ungefär hans syn på det hela. Jag frågade då "så när din första dotter föddes, såg du då på henne och tänkte stt hon var en dålig varelse?" Och han svarar "jag behövde inte göra det, jag visste det redan". Och därifrån blev jag så förbannad att jag inte kunde göra mer än att få ur mig "då har vi ofantligt olika åsikter om den saken" och sedan dess har jag varit på dåligt humör.
Min åsikt är att om det finns något som heter synd, så är det en ond handling. Ett nyfött barn är den oskyldigaste sortens människor som finns, för de har inte begått ont. Och tanken på att man kan se sitt barn som något ont när det är så litet och oskyldigt är helt absurt!
Tack för mig, nu ska jag sova!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-10-12 07:59:54

Vet hur du känner dig! Du kommer komma över det, men vet precis hur du känner dig. Har också haft känsliga diskutioner, men det kommer bli bra. Man får helt enkelt försöka acceptera deras syn hur svårt det än är, men behålla sin egen 😊 /Rebecca

Postat av: mamma

Publicerad 2014-10-12 10:25:38

Hoppas du kan sova gott trots denna upprörda känsla du har. Jag håller med dig. Syndare kan man bara vara om man gjort något, det kan inte vara medfött. Gammaldags tänkande eller uråldrigt tycker jag. Man skall vara förlåtande säger de kristna, det innebär att de säger emot sig själva. Kramar från mamma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela