mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Fourtyeight

Publicerad 2014-10-10 04:53:45 i Allmänt,

Ursäkta glappet. Tur att jag har en dagbok som kan hjälpa mig att fylla i luckorna för de senaste dagarna.

Skolan går på dag efter dag, samma lektioner, samma upplägg lite småtrist. Men jag träffar nya människor och jag har de allra bästa vännerna bland de andra utbytesstudenterna.
Kanske umgås jag lite för mycket med dem istället för att knyta nya band men det har ju bara gått några veckor så snart är jag nog igång.

Filosofin är ett spännande ämne, särskilt som jag har världens skönaste lärarinna. Vi har bland annat diskuterat existensen och telos av en ananas, våra värderingar, vad egentligen religion är och vart Gud kommer ifrån. Mycket intressant!

I foods har vi varit ute och grillat äpple med kanel, potatis, korv, bannec (?) och marshmellows. Min lärare är certifierad kock och har jobbat lite överallt i världen. Vi har en tajt budget men han hittar på bra recept att göra och letar efter bra deals i affärer och hos odlare. Han säger också att vi alltid kan komma tillbaka vid lunch om han vet att det finns rester över. Så dagen vi grillade hade han tio stora köttbitar över elden som var klara till lunch-tid. Å du milde va gott det var, alldeles saftigt och beroendeframkallande!

Engelskalektionerna handlar mycket om att läsa och skriva. Vi får var och varannan dag nya noveller (short stories) att läsa och sedan en uppgift som sedan testas om det vi läst. För mig, Majo och Margherita är det lite klurigt eftersom våra ordförråd inte är helt kompletta, men hittills har det gått rätt bra. Det svåraste är när vi får i uppgift att skriva av från tavlan och fokuserar på det när läraren börjar prata om andra viktiga saker, då tappar man lätt bort sig eller stänger ute en del av informationen.

P.E. (idrotten) är både rolig och kämpig. Det är alltid uppvärmning i en halvtimme. Vi springer runt, runt, runt i hallen och när lärarna blåser i visselpipan måste vi göra de styrkeövning de säger, exempelvis push-ups, spider push-ups, sit-ups, fällkniven, plankan eller squats etc. och när man gjort dem joggar man vidare. När uppvärmningen är över har vi hittills alla gånger gått ut och spelat ultimate (frisbee). Jag känner mig alltid så trött och glad efteråt så jag har inget emot att ha gympa varje dag.

Jag går varken på volleyboll eller cross country running så jag och Majo har nu köpt 10 pass-kort till simhallen och gymmet. Vi var där igår kväll och simmade några längder. Jag är inte i den formen jag var i för 6 år sedan, men det är bara att plöja på! Måste skaffa simglasögon också, simmade hela tiden med ögonen öppna under vattnet så efteråt var de helt rödsprängda och itchiga.
När vi kom hem pratade vi om att vi alla hade olika namn för Disneys prinsessor och Pippi Långstrump eller Pippi Longstocking som hon heter här. Det är så kul att alla vet vem Pippi är. Jag berättade om Astrid Lindgrens alla andra berättelser och det verkar som René känner igen några av dem. De andra utbytesstudenterna känner definitivt till hennes böcker.

Så vad har hänt här annars…

Jag följde med René och Jessica på tea-tasting party. Vi fick smaka olika sorters téer som vi valde från ett företags katalog och sedan beställa tée eller tillbehör (Ella, du hade älskat det!)

Jag och Majo bjöd de andra utbytesstudenterna hem till oss för filmkväll med villkoret att man tog med sig mat som representerade ens eget land. Jag rullade köttbullar med hemmagjord brunsås och Majo gjorde något som kallas patacones. Vi började titta på en film, men den var riktigt konstig så vi bytte till ”Mamma Mia!” och jag och Rebecca blev väldigt stolta när de andra sjöng med i varje sång.

Jag har också fått ett paket från min familj med lite svensk proviant, sloggis och ett brev, det är så kul att få post!

Nu den kommande måndagen är det äntligen dags för Thanksgiving! Högtiden jag längtat mest efter att få uppleva. Men vi ska äta kalkonen på söndagen för Cameron och hans flickvän Lindsey (som jag inte har träffat än) ska komma. Så på måndag är vi tydligen lediga från skolan också, så härligt det ska bli med långhelg!

Hoppas ni har det bra!

Kommentarer

Postat av: mamma

Publicerad 2014-10-10 08:26:29

Oj,vad jag väntat. Äntligen ett livstecken. Skönt att höra att livet i Kanada går vidare./kram mamma

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-10-30 06:32:01

Johanna du verkar ha det bra! Lite hemlängtan kanske? Sitter och läser din blogg i Dubai! Kram Janet

Svar: Hej, ni verkar ha det rätt okej också!? :D ingen hemlängtan än ;) kram!
Johanna Söderström

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela