mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Thirtyfour

Publicerad 2014-09-26 04:29:52 i Allmänt,

Allteftersom dagarna går på känner jag att jag får bättre koll på skolan, så här kommer några skillnader från skolan hemma:
1. Man åker skolbuss
2. Klockan ringer till lektioner och raster, samt att möten, att personer måste komma till kansliet eller att det händer något speciellt på skolan ropas ut i högtalarna stup i kvarten.
3. Skåplåsen är kodlås, inte lås med nyckel. (Och man kan inte välja kod själv).
4. Man säger Mr., Mrs., eller Ms. Till lärarna.
5. Man har fyra lektioner per dag, 3 på morgonen och 1 efter lunch.
6. Lunchen tar man med sig själv, och det finns ingen matsal, så man kan äta vart som helst.
6. Man byter om till idrotten efter att klockan (som indikerar att lektionen har börjat) ringer.
7. Och ja, det ser ut som det gör i alla high school-filmer ;)

Jag har typ slutat med volleyboll (eller iallafall inte gått på några gånger) för igår var jag och prövade cross country. Cross country är att springa, springa, springa. Det gick skit, men det gör det såklart när man inte har någon kondition och hatar allt som har att göra med löpning. Jag tror gruppen är en blandning av åldrarna 13-18 år och jag var den som sprang kortast och långsammast. Men jag tänker inte ge upp riktigt än!

Day Thirtytwo

Publicerad 2014-09-24 07:34:46 i Allmänt,

Är helt slut efter bara andra skoldagen. Somnade i fotöljen trots den högljudda hockeymatchen på teve (Vancouver Canucks och San José Sharks).

Första skoldagen gick bra. Vi började klockan 1 pm och gick till våra hemklassrum. Jag och Majo har hemklassrum bredvid varandra så vi har skåpen mittemot vilket är super. Efter det messade rektorn i högtalarna att vi skulle gå till klassrummet vi hade först på schemat. När alla hittat dit fick läraren presentera sig själv och ämnet sedan sa rektorn att vi skulle hitta nästa klassrum, och nästa. Jag hittade mina klassrum i tid och jag presenterade mig själv för några jag satte mig bredvid, det var lätt. Vid slutet av dagen samlades alla årskurs 7-12 i gymnastiksalen för att rektorn skulle hålla ett välkomsttal, lärarna fick annonsera om efterskoltid-aktiviteter och diverse annat som behövdes förklaras på grund av strejken. Till sist ropade rektorn upp alla Shecana elever, så vi fick ställa oss upp och vinka lite stelt inför hela skolan, men det gör det säkert lättare för oss att bli igenkända, så det var bra!

Idag missade vi skolbussen på morgonen, vi trodde bussen redan hade åkt så vi gick upp till huset igen och då kom den, suck!
Så idag hade vi riktiga lektioner. Hade svårt att förstå vad vi höll på med i filosofin, och hamnade på efterkälken i engelskan när vi skulle anteckna, men nu har jag iallafall lite koll på hur det ena och det andra fungerar :)

Annars tycker jag hittills att skolan är som jag förväntat mig, bara att det finns massor av små kids i korridorerna. Men skåp med kodlås och gula skolbussar är jag helt för ;)

Som utlovat ska jag också ge er artikeln med mig och Majo som gjort oss till "småkändisar" här i stan:
Här är intervjun om vad vi tycker om strejken, som jag sa tidigare blev det inte så lyckat. 
Journalisten verkar ha stalkat mig för jag var nämligen med på bästa uppslag också, kvällen innan intervjun var hon och fotade för en annan artikel när jag spelade volleyboll.

Day Thirtyone

Publicerad 2014-09-22 10:36:01 i Allmänt,

Idag har det varit fullt ös! 
Var i kyrkan imorse. Allt var som vanligt och vi träffade Rebecca och Deborah igen efter deras skolresa till Vancouver.

Vid ett-tiden på dagen släppte Jordan och Brian av mig och Majo vid Timme's (Tim Horton's - Kanadas favvo kaffeshop) för att vi skulle träffa andra Shecanaelever från Prince Rupert (bland andra vår gamla vän Roberto!) Självklart var alla de andra från Smithers med så vi hade det jättetrevligt.

När vi varit där ett tag var det dags att dra vidare till Smithers gymnastikhall för orientation-möte för Smithers-eleverna och våra värdföräldrar. Innan föräldrarna kom lekte vi och brottades bland redskapen och i skumkuddarna (som ett bollhav fast med mjuka skumkuddar), en böghög lyckades jag och Rebecca också lära dem - översättningen blev gay mountain. Vi gjorde en mycket vacker och graciös pyramid också!
Jag är tjejen längst ner i vitt (som sedan blev mosad av Deborah när hon faceplantade från toppen av berget).

Efter orientation skyndade vi oss hem till Brian för att följa med på Razorutflykt!
Det går liksom inte att beskriva, det närmaste jag kan komma är något i stil med att jag inte vill komma till himlen när jag dör, jag vill komma till den kanadensiska skogen, jag vet, nu tror ni nog att jag är hög på tallbarr eller något men det är jag inte!

Här är två tuffa brudar vid Gavin's Mine i skogen. Här står vi och tittar ner på mammabjörn med hennes tre ungar nere i skogsbrynet.

Vi försökte kasta sten ner till dammen. Vi hittade lite guld också, standard. Inte alls märkvärdigt, vi tog lite med oss, tihi.
Det gick inte så bra för mig...

Sista biten på vägen hem hände en väldigt rolig sak som gjorde mig och Majo riktigt glada. Men jag kan inte säga det på bloggen ;D

Nu innan läggdags har jag och Majo flätat varandras hår (helt galet att den lilla damen inte använder balsam!) och jag och Ted har återigen diskuterat Bibeln.

Hon är så mycket bättre än mig på sånt här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela