mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Fourteen

Publicerad 2014-09-06 09:06:01 i Allmänt,

Big decision time!

Idag har jag och Majo varit och gästat den kristna skolan här i Smithers. Vi tänkte att eftersom vår skola strejkar och ingen vet när det tar slut (det ryktas om att det kan ta enda fram till oktober / november tills allt blir som vanligt igen på Smithers Secondary), så kan vi hitta andra alternativ.

Den kristna skolan är riktigt riktigt liten och har ca 175 elever (låg- och högstadiet med gymnasiet). De har knappt några kurser att välja mellan men de åker på utflykter till andra städer. Samt är eleverna väldigt snälla, de välkomnade oss som om vi var bästa vänner och alla var bara riktigt trevliga att vara med.

Kruxet är att vi nu har chansen att välja om vi istället vill börja på den kristna skolan eller om vi ska vänta ut strejken och gå på skolan som var bestämd åt oss?

Smithers Secondary är motsatsen till vad den kristna skolan är; den är stor, den har många kurser att välja mellan, de har inte skolutflykter (vad någon jag känner här vet om), och vi vet ingenting om hur en skoldag i den skolan ser ut (alltså med lektioner, lärare och elever).

Saken är den att om jag väljer att tacka ja till en plats på den kristna skolan måste jag hålla mig till det beslutet, för jag kan inte ändra mig. Jag måste också ta en obligatorisk bibelkurs. Men jag får åka med på deras Vancoucerresa följande vecka....

Men då får jag inte chansen att välja de kurser jag kanske tyckt verkar roliga.

Att vänta på att strejken tar slut kan ta väldigt lång, eller väldigt kort tid (och det är det som är mest frustrerande). Ingen vet. Så nu har jag så mycket ångest över valet hur jag ska göra!

Jag har till på måndag kl 08:00 att bestämma mig. Hjälp!?

Kommentarer

Postat av: Toni

Publicerad 2014-09-09 20:12:38

Mamma har ställt dig i kö till Viksjö nästa år, ser fram emot några rundor :)

Svar: Haha! Kämpa! :D
Johanna Söderström

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela