mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Ten

Publicerad 2014-09-02 07:38:15 i Allmänt,

Igår var jag, Ted, René och lilla Lacy ute på äventyr till Moricetown där alla first nations/ indianer bor. Vi tittade på Moricetown waterfall där bara natives får fiska, men längre ner i strömmen får den vite lov att fiska från en klippa som kallas Idiot Rock.
(Bild 1: Lacy tittar på hästarna. Bild 2: Moricetown waterfall. Bild 3: Utsikten över byn.)
Utsikten från bron nerströms.
Ted, Lacy och René.
Här står vi på Idiot Rock ca 8 meter över vattnet, nedanför stod två killar och fiskade.
 
Idag har jag nog svalt flera ton frisk luft. Vid två-tiden åkte jag, Jordan och Nolan och mötte upp med Jessica, Devin och Marisca för att köra razors! Vi åkte bil in bland bergen och lastade av och hoppade på våra razors. För er som inte vet vad en razor är (för det visste inte jag heller förens idag) så är det som en fyrhjuling med två säten, ett tak och en ratt, den kör riktigt bra i terräng.
Och vi drog iväg! Jag vet inte vad jag hade förväntat mig, allt jag visste var att René gett mig kläder för att tåla lera. Det var helt unreal! Jag kunde inte ta några bilder när vi åkte för det gick riktigt snabbt och det var så roligt! Vi åkte längre och längre upp i bergen och såg trädtopparna bli mindre och mindre. Terrängen var riktigt skumpig och stenig och vissa backar vi åkte i var det utan att överdriva 85 graders lutning på, jag var så rädd att razorn skulle falla tillbaka och vollta ner men det gick hur bra som helst. Mamma du skulle ha dött om du var med!
Efter några timmar nådde vi den absoluta toppen, å vilken utsikt vi hade! Det var kallt som in i norden, men vad gjorde det?!
Här är jag och min snygga outfit. Vinden tog tag i mina kläder så jag nästan blåste iväg.
 
Så, som ni ser så har jag haft en helt fantastik dag, jag önskar ni hade varit där!
 
Imorgon kommer Majo äntligen hit från Ecuador, jag hoppas allt går bra för henne på resan och att allt blir bra när hon väl är framme. Jag hoppas också att vår skola öppnar i tid, personalen strejkar och de har inte nått någon överrenskommelse med regeringen i nuläget.

Kommentarer

Postat av: Toni

Publicerad 2014-09-02 16:22:24

Vilken action in Canada, ser ut som du fått en kanonstart på vistelsen. Har aldrig hört någon längta till att strejken tar slut i skolan, men jag antar att vill komma igång och plugga :)

Svar: Haha, ja allt är toppen änsålänge, jag vill bara komma igång med skolan så att jag kan lära känna nya människor och lära mig mer av deras skolliv ;)
Johanna Söderström

Postat av: mamma

Publicerad 2014-09-02 19:35:53

Hej! Gud vad roliga äventyr du får vara med om. Helt rätt det hade nog inte varit något för mig.

Postat av: mamma

Publicerad 2014-09-02 19:37:45

Glömde att säga at dina värdföräldrar ser mycket trevliga ut. Vems hund? hade de inte tre schäferhundar?

Svar: Jo de har tre schäferhundar. Lacy den lilla svarta hunden är Devin och Mariscas hund (Devin är näst yngst), men de kommer över till oss varje dag ;)
Johanna Söderström

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela