mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Thirtytwo

Publicerad 2014-09-24 07:34:46 i Allmänt,

Är helt slut efter bara andra skoldagen. Somnade i fotöljen trots den högljudda hockeymatchen på teve (Vancouver Canucks och San José Sharks).

Första skoldagen gick bra. Vi började klockan 1 pm och gick till våra hemklassrum. Jag och Majo har hemklassrum bredvid varandra så vi har skåpen mittemot vilket är super. Efter det messade rektorn i högtalarna att vi skulle gå till klassrummet vi hade först på schemat. När alla hittat dit fick läraren presentera sig själv och ämnet sedan sa rektorn att vi skulle hitta nästa klassrum, och nästa. Jag hittade mina klassrum i tid och jag presenterade mig själv för några jag satte mig bredvid, det var lätt. Vid slutet av dagen samlades alla årskurs 7-12 i gymnastiksalen för att rektorn skulle hålla ett välkomsttal, lärarna fick annonsera om efterskoltid-aktiviteter och diverse annat som behövdes förklaras på grund av strejken. Till sist ropade rektorn upp alla Shecana elever, så vi fick ställa oss upp och vinka lite stelt inför hela skolan, men det gör det säkert lättare för oss att bli igenkända, så det var bra!

Idag missade vi skolbussen på morgonen, vi trodde bussen redan hade åkt så vi gick upp till huset igen och då kom den, suck!
Så idag hade vi riktiga lektioner. Hade svårt att förstå vad vi höll på med i filosofin, och hamnade på efterkälken i engelskan när vi skulle anteckna, men nu har jag iallafall lite koll på hur det ena och det andra fungerar :)

Annars tycker jag hittills att skolan är som jag förväntat mig, bara att det finns massor av små kids i korridorerna. Men skåp med kodlås och gula skolbussar är jag helt för ;)

Som utlovat ska jag också ge er artikeln med mig och Majo som gjort oss till "småkändisar" här i stan:
Här är intervjun om vad vi tycker om strejken, som jag sa tidigare blev det inte så lyckat. 
Journalisten verkar ha stalkat mig för jag var nämligen med på bästa uppslag också, kvällen innan intervjun var hon och fotade för en annan artikel när jag spelade volleyboll.

Kommentarer

Postat av: mamma

Publicerad 2014-09-24 20:47:44

En riktig kändis.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela