mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Twentyfour

Publicerad 2014-09-16 08:57:37 i Allmänt,

Det känns som evigheter sedan jag skrev sist, ändå har det bara gått fyra dagar. Antar att det är vad som händer när man fyller dagarna till bredden med nya saker. Jag har ingen hemlängtan änsålänge tack vare att jag matar in allt jag blir serverad och det är nya saker varje dag! Men jag blandar lite gamalt med mycket nytt, tittar på filmer jag sett innan, bara med engelsk textning eller inget text alls, känns rättså ovant, men jag förstår ju allt som sägs.
 
Har även haft min första volleyball practise, och kände mig rätt hopplös. Jag träffade bollen men vissa gånger träffade jag rätt, andra gånger flög den sin kos. Men det jobbigaste var att stå nära nätet och blockera eftersom att jag är bollrädd. Jag vet, jag vet, jag hör er säga "varför väljer du en bollsport då?", och jag har inget bra svar på det. Jag tror att valet handlar om att pröva på något nytt och kliva utanför min "comfort zone". Att ens delta i en aktivitet handlar också om att hitta vänner, speciellt nu när skolan inte dragit igång och varje ny människa man möter blir en byggsten som gör mitt utbytesår lättare och mer lyckat.
 
 
 
 

Jag fick bestämma att vi skulle visa Twin Falls och forsen i Moricetown för Majo. Det var soligt och ca 25 grader varmt så vi hade en toppendag.
På kvällen klädde vi upp oss och styrde bilen mot obygden för att gå på födelsedagskalas hos en annan utbytesstudent, Luca från Schweiz. Bara utbytesstudenter var inbjudna så vi fick träffa alla de andra som bor i Smithers under året. Vi fick en liten rundtur på deras farm och senare åt vi hamburgare med caesarsallad och tittade på 21 Jump Street, skrattade så jag grät. Kvällen var riktigt rolig, och det känns bra att vi kommer träffa de andra flera gånger under året.
 
 
 
 
 
 
 
Men höjdpunkten under veckan var i lördags när Tanja tog med mig, Majo, Margherita och Sophia, och lille Sam till Terrace som ligger två och en halv timme bort, för lite shopping! Vi hade det så mysigt i bilen dit och hem, lyssnade på musik på hög volym medan vi for fram i det underbara landskapet, helt breath taking!
Här är vi framför Seven Sisters. Om man räknar det högsta topparna bakom oss blir det sju, därav De Sju Systrarna.
Inget slår det här!
 
Här är jag vid en rastplats utmed motorvägen. Happy gal!
 
Allt eftersom vi närmade oss hem blev omgivningen bara vackrare och vackrare. Vi stannade vid Hazelton (mamma återigen du hade dött om du var med). Vi stod på bron som är x antal meter över en flod, kanske 30 meter om jag måste gissa.
 
Vi körde och körde tills jag ropade att vi måste stanna, när jag såg en sjö som reflekterade skogen och bergen i solnedgången, magiskt fint! Vi hade kommit till Sealy Lake.
Spegelbilden, var alldeles, alldeles... underbar. Och dagen likaså!
I finish up with a VERY sexy picture of me working that pump. Thank you girls, I had an awesome day with you. I am so glad I will share the next months with you all! <3

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2014-09-16 17:02:53

Vilken fantastisk natur ! Förstår att du trivs ;)

Postat av: Victor

Publicerad 2014-09-16 17:04:13

Vilken skola blev det nu då? Jag kanske ha missat det i tidigare inlägg, eller har du glömt nämna det ? ;)
Det ser väldigt härligt ut på bilderna och jag rekomenderar "22 jump street" btw ! :)

Svar: Jag valde Smithers Secondary School, så jag inväntar beskedet från lärarna om att gå tillbaka till skolan på måndag ;)
Johanna Söderström

Postat av: mamma

Publicerad 2014-09-16 18:41:53

Hej! Vems är den lilla hunden?. Fina bilder. Köpte du något när ni var och handlade?

Svar: Lille Sammy är Tanjas hund. Jag köpte kläder för totalt 2000 kr den helgen :s
Johanna Söderström

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-09-16 20:17:05

Härligt Johanna, jättekul att läsa och följa, kämpa :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela