mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Twentynine

Publicerad 2014-09-21 08:52:38 i Allmänt,

Sen sist jag skrev har vi äntligen fått beskedet om att lärarna röstat ja till ett av regeringens förslag så att vi får börja skolan på måndag! Har nog aldrig varit så villig att börja skolan som nu. Har alltid tyckt att det är skönt när skolan drar igång för då kommer alla rutiner tillbaka och allt blir som vanligt. Men änsålänge, eftersom jag är på ett helt nytt ställe där allt vi gör är något jag aldrig tidigare gjort så har skolstrejken inte påverkat mig särskilt mycket, jag är snarare ganska tacksam att jag fått lite extra tid att se och upptäcka landet jag bor i. Men jag vet också att det är för allas bästa att skolan börjar och med den kommer nya saker; nya lärdomar och förhoppningsvis nya vänner!

Så igår var jag, Majo och René i skolan för att välja kurser inför året. Under hösten kommer jag att börja kl 08:25 och sluta 03:00 och varje dag ha samma upplägg av lektioner; Filosofi, Mat och hälsa, engelska 11 och sist på dagen P.E. (Idrott).
På vårterminen har jag helt andra kurser; B.C. First Nations studies (lära om ursprungsbefolkningen i British Columbia), smyckestillverkning (kanske byter ut den) outdoor education (till exempel paddla, klättra, tälta eller bygga en iglo och sova i den!) och sist på dagen engelska 12.

Vad jag ser fram emot mest är filosofi för att läraren verkar väldigt bra och hon tror att jag kan bidra med ett helt annat och väldigt viktigt perspektiv på saker och ting, och jag ser fram emot att få börja outdoor education i vår, eftersom det finns så mycket man kan se och uppleva här i Kanadas natur!

Appropå skolstrejken blev jag och Majo intervjuade av tidningen här i Smithers i förra veckan. Intervjun handlade om vad vi tyckte om strejken. Jag försökte låta negativ för att budskapet skulle nå ut till lärarna, men resultatet blev inte så dramatiskt. Artikeln publicerades i onsdags så jag lägger ut den imorgon!

Annars då? Jo, vi har varit på restaurang häromkvällen. Fick vänta i en timme och en kvart på maten, men det var den värd och vi hade det trevligt så det gjorde inget!

Jag har nu haft totalt tre volleybollträningar, och det känns alltid jättejobbigt att vara den inkompetenta idioten på planen som inte vet hur man siktar rätt eller våga blockera bollen vid nätet utan att skydda sig själv istället. Men jag jobbar på det, man kan ju inte vara bäst jämt? Det svåraste är att vara den som tynger ner laget, jag har aldrig fått känna på hur det känns för jag har aldrig deltagit i en lagsport, alltid tävlat individuellt där jag inte kan sabba det för någon annan. Så därför tackade jag nej till att spela tävligen nu i helgen.

Vad har vi mer gjort? Vi har tittat på filmen Noah som är baserad på Bibelns berättelse om Noa och Arken. Vi diskuterar ganska mycket kring Bibeln och tro, vilket är väldigt intressant.

Vi var på en återvinningsstation idag för att panta burkar, mjölkförpackningar, plast- och glasflaskor. Inte alls som vi gör i Sverige vill jag kommentera, här stoppar vi inte in den ena burken efter den andra med streckkoden uppåt i ett hål i väggen. Nej här sorterar man allt i backar efter material, innehåll (alkohol, läsk) och mängd. Sedan lämnar man backarna till en kassör och så får man sin pant. Jag antar att detta är ett effektivare sätt att göra det på, det går mycket snabbare än att stoppa in burkarna en och en än att hjälpas åt att ställa dem i backarna.


Sist men inte minst vill jag skicka en liten hälsning till Andreas. Förlåt att jag inte är hos dig och kan fira vår ett-årsdag. Jag önskar att du var här, du hade älskat det! Året med dig har varit det bästa i mitt liv och jag vill ha fler :D <3

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2014-09-21 18:30:34

Vad skönt att höra att skolan kommer igång.Engelska 11/12 vad menar du?
Hoppas nu att du fler trevliga vänner.Hoppas du inte behöver plugga allt för mycket.Men det gör kanske inte så mycket om det är lite tempo i skolan, du är ju taggad nu när du varit ledig så länge. Karm <3

Svar: Jag går sista året, jag går i grade 12, men jag tar kurser i både steg 11 och 12. Ja jag behöver ju uppnå 65% godkänt i varje ämne, så lite plugg lär det bli!
Johanna Söderström

Postat av: Pappa

Publicerad 2014-09-21 18:45:36

Skönt att skolan börjar. Nu verkar din dator fungera igen, så bra.

Svar: Nej den är på reparation till på måndag, den arbetar tydligen på 99%... Jag bloggar från mobilen.
Johanna Söderström

Postat av: Crosby

Publicerad 2014-09-21 20:29:37

Kommer byta hydrauloljan i hans grävare med lönnsirap när jag e där, vänta bara >:D

Postat av: Ante

Publicerad 2014-09-21 20:45:28

Hannis! Kämpa på med volleybollen och gör ditt bästa!
Finns det inge matte, naturvetenskap, samhälle osv, låter ju helflum?

Älskar dig jättemycket!!! <3

Svar: Jo det finns det, men inget jag gör här räknas så det är lika bra att göra roliga saker ;)
Puss <3
Johanna Söderström

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela