mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Instick

Publicerad 2014-09-07 09:16:26 i Allmänt,

Hej hej här kommer jag med ett svar till Gunilla angående skoldilemmat:

..." Dom som styr i staden borde ju verkligen ta sitt ansvar och tänka på eleverna. Vad säger din värdfamilj? Har lärarna strejkat där tidigare? Är din värdfamilj religiös?"

Strejken bland lärarna på kommunala skolor i hela British Columbia är något som har pågått sedan slutet av maj. Inne i juni månad bröt strejken ut på riktigt och de två sista veckorna av skolan blev drabbade. Jag vet inte hur det gick med de i årskurs 12 som skulle ta studenten men ingenting fungerade som det skulle i alla fall.

Alla i min värdfamilj har gått på den kristna skolan, och de tycker den är jättebra. Min familj visade sig vara kristen (vilket jag inte visste innan förra söndagen då vi gick till kyrkan för första gången), men det har jag ingenting emot. Sålänge vi respekterar varandras tro och icketro så går det hur bra som helst!

Tack för att ni bryr er och gör det lättare för mig i mitt val!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela