mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day Two hundred twenty-two

Publicerad 2015-04-02 00:13:59 i Allmänt,

Sista dagen innan Spring Break bakade vi Bannock i First Nations class. Bannock som är ett  fikabröd förknippas med ursprungsbefolkningen och det är supergott och busenkelt att göra!
Jag bakade med Blayne, Sa-yez och Gavin.

Samtidigt lagades det oolichan som är beskrevs som en riktig delikatess. Jag provade måste jag erkänna! Men tyvärr spottade jag ut det igen, usch vad jag är oartig.

Förra helgen var jag med Auntie Nancy i Round Lake Hall för att jobba på min quilt/filt. Jag fick mycket gjort men är långt ifrån färdig, det är så många steg!
Hittade en ny lekkamrat (fast jag var scared shitless eller livrädd som man ju säger på svenska). Även om han är död var han läskigt tung och gav mig blickar...
Han åt 17 grisar innan han blev skjuten for your information.

Jag har även deltagit i cheer camp som går ut på att vi lär yngre tjejer att dansa, hoppa, lyfta, flyga och kicka. Det höll på från 8-12 AM och i två omgångar (7-10 åringar och 10-15 åringar). Inte konstigt att jag har väldens ondaste träningsvärk i rumpan och låren!

Igår åkte jag med Ted och René till Houston som ligger ca 45 minuter härifrån. Vi åt på en Kina-restaurang. Konstigt nog tyckte jag allt vi åt var mer som Thaimat men men. Sen åkte vi till Teds chefs ranch för att titta på alla kossorna. När vi kom dit sa de till oss att en ko höll på att kalva så vi sprang dit för att kolla på! Tyvärr kom jag fem sekunder för sent och missade när den lilla flickan ploppade ut men det var rätt häftigt att se när mamman "bondade" med sin kalv och tvättade henne ren. Tänk om vi hade gjort detsamma med våra ungar, blä! Sen tog en av arbetarna kalven på släp och körde upp henne till ladan med Mamma Mu springandes efter med höga rop!


Det var kul att få träffa på kossor igen, det fick mig att känna mig som hemma på Öland. Men det fanns påtagliga skillnader mellan dessa köttkossor och mjölkkorna där jag bor. Som till exempel att dessa är ute året om och får vara tillsammans med sin kalv tills den vuxit sig stor. De har inte heller några namn som de flesta mjölkkor har. Men den härliga lukten var densamma!

Apropå namn så vet jag inte om jag berättat hur många olika smeknamn jag har fått här: Hanna, Hannalou, Foreign child, best Foreigner, Blondie (de tror att jag har blont hår) och Jo. Älskar det, gillar Hanna mycket mer är Yo-yo!

Ville göra en liten uppdatering innan vi drar iväg på vår road trip mot Victoria och Vancouver imorgon, jag är såååå taggad!!!
Förresten så har jag lärt de flesta jag känner att säga ordet "tagga!" För det finns liksom ingen bra översättning för det. Så nu säger alla Tagga när vi ser fram emot något haha :D

Ha det bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela