mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

One Hundred seventy eight

Publicerad 2015-02-17 07:16:52 i Allmänt,

Nu är jag hemma igen efter en superkul weekend-tripp till Prince George med Tanja, Majo, Rebecca och Deborah!

Tanja hämtade oss kl 06 am på lördagen och vi påbörjade den ca 4 timmar långa resan. Tycker förvånansvärt mycket om roadtrips och utmed vägen den här gången såg allt vi passerade, så vackert och äkta kanadensiskt ut täckt i all snö.

Med kanadensiskt menar jag till exempel denna bensinstationen som heter Husky och alla små små byar vi åkte förbi.

Ja, det är jag som ligger där i snön. Det var så djupt i diket mellan bilen och PG-skylten vi skulle posa framför, så jag tänkte att jag skulle vara smart och hoppa över det stället. Istället fastnade min fot i snön och jag föll skrikandes framstupa ;)


Väl framme i Prince George träffade vi Tanjas son Alexander och vi började leta efter prom-outfits. Jag har ju varit väldigt inne på att köpa en tuxedo istället för en klänning. Men tyvärr gjorde tidspressen att jag fick nöja mig med en klänning. Den är väldigt fin, men jag ser ut som en gravid kossa i den.
Här fyller jag i mina papper för att köpa klänningen.
Done!

Vi shoppade vidare och sen åkte vi till en galleria för att möta upp Sofia och Daniel som är svenska utbytesstudenter som bor i PG. Det kändes riktigt konstigt att prata svenska igen,  det är en helt annan sak när man pratar med någon ansikte-mot-ansikte haha.

Efter det sa vi hejdå och gick och bowlade med de andra, jag sög rätt så mycket och kom näst sist tror jag. Men whatevah! Vi åkte till en utomhuskonsert och lyssnade på musik samt se fyrverkerier. Konserten hölls pga Vinterspelen som hålls i staden just nu.

Vi sov på ett Motel, så jag blev av med min "Motel-oskuld" ;) det var rättså mysigt, rätt trångt men mysigt.

Morgonen efter träffade vi Dawn som jobbar för Shecana, vi gick och åt frukost på Denny's diner, men vi beställde caesarsallad och nachos haha.

Sen shoppade vi hela dagen lång och åkte hem vid 4 tiden.
Har haft en helg full av skratt och roliga upplevelser. Ville inte åka hem!

Tanja glömde sin selfie-stick så Majo gjorde en till henne :'D
Här är en spexigare version av oss framför PG skylten hehe. Tro mig, jag hittade flaskan!

Kommentarer

Postat av: mamma

Publicerad 2015-02-17 19:16:21

Jag är nyfiken på hur klänningen ser ut.

Svar: Det får du vara tills i juni ;)
Johanna Söderström

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela