mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day One hundred twenty nine

Publicerad 2014-12-29 23:59:17 i Allmänt,

Den 21:a december var alla utbytesstudenter från Smithers hembjudna till Guglielmo för ett jul-get-together. Vi åt lunch ute; grillade korv, marshmellows, s'mores och drack varm glöggliknande dricka i red cups. Såklart slutade det med ett snöbollskrig! Vi gick in och värmde oss ett tag och jag kelade lite med Gugliemos kattunge. Sen gick vi ut igen för att åka släde, vilket var att åka pulka efter fyrhjuling, kan det bli med kanadensiskt? Tyvärr åkte inte jag, men det såg väldans roligt ut! Vi tittade lite på film, och killarna badade hot tub.
Jag bjöd alla på lussebullar. Jag äter inte lussebullar själv men jag ville bjuda på något svenskt. Rebecca tog med ANNA'S pepparkakor!
Jag tror Majo fick mest stryk i snöbollskriget, men hon och Marghterita hade en fight on their own.
Vi hade en toppendag och jag är så glad att vi alla trivs och umgås med varandra! Det är utbytesstudenterna som är mina närmsta vänner, vi vet vad vi går igenom och lär oss av varandras olikheter och kulturer!
 
Majo hjälpte mig att rulla svenska köttbullar innan jul. Jag gjorde en tre-dubbel sats så vi fick kalla på förstärkning efter ett tag. Det blev sjukt mycket köttbullar men allt har gått åt!
Cameron, Lindsey och Majo dricker min väldigt starka glögg.
Ted fick vad han önskat sig av Majo. Look at that smile!
Jordan har elf-hatten på sig, för det är traditionen hos Bakkers att ha den när man öppnar sina klappar.
 
Bilderna ovan är från Christmas Eve (Julafton den 24:e) då vi öppnade presenterna under granen och jag bjöd på min väldigt starka glögg. Det riktigt brände i halsen på oss alla men jag kände mig inte påverkad alls.
Vi hade secret-santa systemet så jag köpte julklappar till Lindsey och jag fick presenter från henne och Cameron. Jag fick varma och snygga sockor och SkullCandy hörlurar som nu alla i hushållet vill använda! Fick en liten goodiebag av Nancy också. Från mamma och pappa fick jag vita jättegosiga lovicavantar (stavning på det?). Tack tack tack!
När alla klapparna var öppnade tittade vi på The Maze Runner och bara myste. Vi bestämde oss för att inte gå till den katolska kyrkan mässa för den började vid midnatt.
 
Christmas Day (Juldagen den 25:e) gick vi allihop till kyrkan på morgonen. Det var helt smockat med folk och alla sjöng från sina hjärtan. Det hela avslutades med Silent Night som jag blivit tillfrågad att sjunga på svenska för församlingen, men jag fegade ur. På kvällen åkte vi hem till uncle John och auntie Irene för julmiddag.
Innan middagen bestämde vi tjejer oss för att gå ut på isen som är precis vid huset och åka lite skridskor. Vi var som Bambi på is men ingen föll så det var ju bra!
Här spelar vi om pengar med pengar.
Jordan är lite lack på mig för att vi sa att alla som inte hjälpt till att laga maten får diska. Jag bidrog med mina köttbullar och Jordan gör aldrig något i huset (vilket är vårt ständiga gnabb) så jag log brett när han var tvungen att hjälpa till i köket. Middagen bestod av köttbullar, kalkon, stuffing, ceasarsallad och effterrätt!
 
Efter jul har jag åkt långfärdsskidor,
och mera utförsåkning, denna gången med Ted, Cameron och Lindsey.
Vi är riktigt lyckligt lottade som får så mycket pudersnö på Hudson's Bay. Jag och Ted fick dessutom prova på nya demo-skidor som funkar perfekt på puder (Lindsey tror att killen som hyr ut flirtar med mig, men det tror inte jag!). Jag har dessutom övat på att inte ploga när jag ska bromsa och senast jag åkte plogade jag inte en enda gång! Framsteg för lilla mig!
 
Nu under julen har vi haft fem hundar i huset. Diesel, Mya och Max samt att vi vaktar Lacey och sen har vi Cameron och Lindseys hund Kuma. På bilden har vi Majo, René, Lacey, Kuma, Nancy och Hans.
 
Vi var på hockeymatch häromkvällen. Smithers Steelheads mötte Terrace River Kings. Ett mycket actionsfyllt och spännande spel. Mycket rivalitet resulterade i slagsmål och en av spelarna på mottståndarsidan blev utvisad och blev så fly förbannad när publiken började applådera att hon försökte slå sönder sin utrustning.
Ursäkta Jordans finger, det är menat åt mig.
 
 Och så, under pausen mellan 1:a och 2:a perioden ropades mitt biljettnummer upp i högtalarna och Jessica följde med mig till hytten ni ser till höger i bilden ovan. Jag fattade ingenting. Men när vi väl var där inne berättade de för mig att jag skulle gå ut på isen och tävla under pausen mellan 2:a och 3:dje perioden! Jag fick panik, jag skulle tävla mot två andra om ett presentkort till Canadian Tire genom att den som först får pucken i mål vinner och varje gång man missar förflyttar man sig närmare målet. Jag var asnervös, jag som aldrig hållt i en hockeyklubba i hela mitt liv! Som om det inte redan var svårt nog att försöka få pucken någorlunda mot målet satte hockeyspelarna en sylt framför målet vilket gav tre små hål kvar där man skulle få in pucken.
Jag vann inte, såklart. Men jag tvingade migsjälv att göra det bara för upplevelsens skull så det gjorde inget. Jag gjorde bort mig helt och hållet, men men. Matchen slutade 3-0 till Smithers Steelheads, bra jobbat!
 
Igår tog jag med Max ut på en promenad, dumt nog tog jag varken med mobilen eller kameran och vädret var sååå fint; strålande sol och det snöade, himlen var blå och det var inte kallt alls! Men när jag kom tillbaka till huset och hämtat kameran och Majo så hade solen gått ner bakom berget och det hade slutat snöa.
Men jag gick en till runda med Majo.
Ni förstår, jag och Majo kände varandra i ett tidigare liv. Och här på Gelley Road kraschade vi ner i diket 1904. Nu har ett träd växt upp ur motorhuven och bilen går inte att rucka på.
Men kroppen vi hade gömt i bagageluckan är försvunnen, sickken tur!
Här är vårt hus, som jag aldrig visat förut.
Jag blev totalt vettskrämd när jag fick se något stå uppe på kullen och titta ner på oss. Vem fasen ställer ut en Jeti/ Bigfoot i trädgården, man blir ju livrädd?!
 
Det här var min jul och lite till. Hoppas alla ni där hemma har haft det lika toppen som jag har haft. Älskar min värdfamilj och allt jag får vara med om här borta. Kom gärna med kommentarer eller frågor. Kram på er!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela