mittkanada.blogg.se

Här får ni läsa om min resa som utbytesstudent i staden Smithers, British Columbia i Kanada. Följ mig på det stora äventyret och läs om tankar, känslor och historier under mitt utbytesår 2014-2015!

Day One hundred fifty five

Publicerad 2015-01-24 18:25:18 i Allmänt,

Idag har det gått 155 dagar sedan jag lämnade Sverige, och det är 154 dagar kvar tills jag kommer hem. Vilket betyder att jag nu har varit här i lite över 5 av 10 månader!

Och hur känns det?
Folk säger att den andra halvan av resan kommer att gå så snabbt att man plötsligt står där på flygplatsen med packad väska och ska tvingas säga hejdå.
Så vitt jag vet, om det vore idag jag skulle flyga hem, så skulle jag sakna familjen och mina vänner här borta något otroligt. Troligen kommer den känslan bara att bli starkare och starkare ju närmare avresedatumet jag kommer. För att ge er en bild av hur jag föreställer mig det, så kan jag säga att det kommer kännas som det gjorde att lämna alla er där hemma, fast ännu värre för att jag inte vet om jag kommer komma tillbaka, om jag någonsin kommer se dem igen. Så känns det.

Annars så har jag stora förväntningar på resten av min vistelse;
Spring break, då vi förhoppningsvis ska bila runt till Vancouver, Duncan, Victoria, Jasper och Vernon! Vi har bokat biljetter för att se Vancouver Canucks spela hockey! (Om det är i Vancouver är jag inte säker på).

Graduation prom! Jag är rätt säker på att Andreas kommer bli min dejt till balen, supertaggad!
På söndag ska jag planera en weekend-resa med Tanja, Sophia, Margherita och Majo till Prince George. Vi ska gå på jakt efter klänningar, fast jag är rätt så säker på att jag vill ha en byxdress.

Sen är det graduation som jag nu övertalat rektorn om att jag och de andra utbytesstudenterna ska få vara med på. Vi får inte vara en del av ceremonin tyvärr, men det förstår jag; vi tar ju inte studenten på riktigt. Men vi får ha på oss the cap (studentmössan) and gown (dressen) så att vi kan ta foton med våra kompisar och se cermonin ifrån publiken.

Vi ska också börja göra uppvisningar med cheer-teamet snart, läskigt. Vi håller på med en dans som går jättesnabbt och jag ska lyfta människor hit och dit och kasta upp dem i luften haha, stackars flyers!

Igår började jag och Majo på en salsakurs också! Och nej, inte hur man lär sig att göra en salsa-dipp utan att dansa salsa. Majo har det ju i sig, hon är ju trots allt från Ecuador och är latinamerikan, så hon kan det här.
Jag tyckte det var jätteroligt men jag tror jag använt mina höfter för mycket, för de känns verkligen ömma idag. Hursomhelst så ska vi fortsätta gå på det så vi blir salsaproffs!

Och det är lite om hur mina resterande 5 månader kommer se ut. Jag är superexcited! (Eller som jag har lärt Julia och Margherita att säga: "tagga!!!")

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela